SKATE IN TURNHOUT

Turnhout is een gezellige stad aan ’t water die omarmd wordt door bossen, weiden, akkers en vennen. Ontdek er tal van bezienswaardigheden en verborgen parels. Breng een bezoek aan het speelkaartenmuseum en zet hierna je joker in één van de gezellige bars of restaurants aan de jachthaven.

LEKKER

Eetcafé Barzoen (Warandestraat 42)  fairtrade, eigen streek eerst en wereldkeuken staan hier centraal

Dax Café (Warandestraat 99) – gezellige bruine kroeg waar het leuk ‘hangen’ is tot in de vroege uurtjes

museum van de speelkaart

Ontdek hier alles over de kunst van de speelkaarten, met o.a. een joker in Jugendstil. Combineerbaar met bezoek aan het Taxandriamuseum voor een klein bedrag.

CULTUURHUIS de warande

Een voormalige tuin van een kasteel herbergt één van de grootste cultuurhuizen van Vlaanderen. Hiernaast vind je in een schilderachtig decor het Kasteel van de Hertogen van Brabant terug. 

De jachthaven

Hier langs het kanaal Dessel – Schoten raken stad, water en natuur elkaar. Het is er leuk vertoeven met bankjes aan het water, gezellige terrasjes aan de kade en een ligweide.

verborgen plekjes

Dwaal rond in de stad en ontdek het stadspark Hofpoort, Jacobsmarkt, belevingspleintje Driezenstraat, Kaviaarbank aan de Oude Kaai en nog zoveel meer.

bier

Proef de speciaalbieren SchuppenBoer, HertenHeer, KlevereTien, SchuppenAas, KoekeDam van Brouwerij Het Nest. De namen zijn geïnspireerd op het kaartspel. 

begijnhof en sint - pieterskerk

Waan je in een andere wereld achter de toegangs-poort. Dool er rond op het mooie pleinbegijnhof met 14de – eeuwse gebouwen. Bezoek er zeker het huiselijk aanvoelende Begijnhofmuseum.

De Sint – Pieterskerk domineert het hart van het centrum met vele terrasjes erom heen.

TRANSPORT

Aankomen doe je aan het station van Turnhout aan k45. Van hieruit is het een korte wandeling naar het stadscentrum en de jachthaven aan k01

Vanuit Turnhout vertrekken er vele mooie trips. Ontdek er hier binnenkort alles over.