SKATE IN TIENEN

In het glooiende Hageland, op de grens van Vlaams – Brabant vindt men temidden van een schilderachtig landschap de tintelende stad Tienen terug. Ze is meer dan suikerklontjes alleen. Ontdek haar rijke verleden dat ver teruggaat tot in de tijd van de Gallo – Romeinen. Het is ongetwijfeld een stad waar je even zoet bent!

LEKKER

Tearoom French Made (Torsinplein 17) – 100 % plantaardige patisserie met glutenvrije opties

historische STADSCENTRUM

Middeleeuws en achttiende – eeuws karakter met o.a. de Grote Markt, de Van Ranst-huizen en twee kerken vlak bij elkaar. Hier vind je vele terrasjes en winkels terug.

GALLO - ROMEINSE SCHATTEN

Tienen is een oude Romeinse nederzetting. Het museum ‘het Toreke’ is gevestigd in de voormalige stadsgevangenis en bezit een prachtige mozaïekvloer en een mooie collectie Gallo – Romeinse schatten. Vanuit het museum vertrekt een fietsroute langs o.a. drie grafmonumenten (= tumuli) verspreid over de stad. Twee hiervan zijn terug te vinden in de omgeving van de suikerraffinaderij. 

BEGIJNHOFKERK

Deze ruïne is nu een gratis wandelpark aan de zuidelijke ring van Tienen (Groot Begijnhof 9). 

recreatiedomein viander

Wandelpark in het oosten van de stad (Hamelendreef 78) met drie visvijvers en een waterspeeltuin.

suikermuseum

Ontdek hier alles over suiker met audio gids.

bieren

Proef de Klepel en Fasso in brouwerij Vissenaken. Een ander idee is om te genieten van het bier ‘Tiense Kweiker’ op een Tiens terras. 

TRANSPORT

Aankomen doe je in het zuidelijk centrum van Tienen aan de Begijnhofkerk (aan k64). Het centrum bereik je door de ring (Moespikvest) en de Grote Gete (Driemolenstraat) over te steken.

Vanuit Tienen vertrekken er vele mooie trips. Ontdek er hier binnenkort alles over.