reisgids skate on track

Tijdens de donkere ‘corona maanden’ in 2020 besloten we van de nood een deugd te maken en op ontdekkingstocht te gaan met het longboard door België. We volgden eenvoudigweg het fietsknooppuntennetwerk. Het pad bracht ons steeds over goed geasfalteerde en verkeersarme wegen. Dit steeds doorheen een verscheiden en mooi landschap.

FIETSNETWERK

In totaal staan er 13 trips op het programma. Iedere trip bestaat uit verschillende etappes. Deze zijn gebaseerd op het  fietsknooppuntennetwerk en leidt ons via de mooiste en meest rustige wegen die de omgeving te bieden heeft. Het principe is eenvoudig. Er wordt geskatet van nummer naar nummer. De trips en etappes kunnen evengoed in omgekeerde richting gedaan worden en zijn koppelbaar. Iedere trip gaat naadloos over in de volgende.

POINT OF INTEREST

Surf op asfalt met je longboard, skatees of stalen ros en ontdek de mooiste plekken in Vlaanderen. 13 trips laten je op een speelse en leuke manier kennismaken met een gevarieerd landschap vol verassingen.

vervoer

Per trip is het start – en eindpunt heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De treinstations staan opgesomd in een handig overzicht en aangeduid op de kaartjes.

voor wie?
Sleep & drinks
Deze gids is ontwikkeld voor en door longboarders. Een vereiste om vlot te kunnen longboarden is dat de ondergrond zo hard mogelijk is. Daarom effent een longboard dan ook het pad voor inline skates, steps en fietsers. Dit maakt de trips en etappes in deze gids uitermate geschikt voor het gebruik van deze transportmiddelen.
Er staat 800 km skateplezier op het programma. Omdat je dit niet in één dag doet, vind je in deze gids een uitgebreid en divers aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, cafés en restaurants terug.
ROUTE

In totaal staan er 13 aaneensluitende trips en 64 etappes op het programma.

eten en drank

Overzicht van plaatsen waar gegeten en gedronken kan worden. 

opbrengst reisgids

De opbrengst van deel 1 van deze gids gaat integraal naar de organisatie van het festival Brakrock in Duffel. Wees er snel bij want er zijn slechts 10 exemplaren over. Een andere mogelijkheid is om de gids te bestellen via Standaard Boekhandel. Vanwege de goede feedback wordt een nieuwe versie met nieuw kaartmateriaal, updates en nieuwe routes verwacht in 2023 of in het voorjaar van 2024