reisgids skate on track

Tijdens de donkere Corona maanden in 2020 besloten we van de nood een deugd te maken en op ontdekkingstocht te gaan met het longboard door België. We volgden eenvoudigweg het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk. Het pad bracht ons steeds over goed geasfalteerde en verkeersarme wegen. Dit steeds doorheen een verscheiden en mooi landschap.

De teller stond al vlug op 800 km. Dit doen je niet in één dag! Daarom werd er op verschillende plaatsen overnacht en in vele bistro’s, restaurants en wielercafés gegeten en gedronken.

Hierna was het tijd om onze verrassende ervaringen met de buitenwereld te delen door middel van een reisgids. In totaal staan er 13 aaneensluitende trips en 64 etappes op het programma. Alle etappes zijn gebaseerd op het fietsknooppuntenennetwerk en leidt ons via de mooiste en meest rustige wegen die de omgeving te bieden heeft. 

Ieder start – en eindpunt is steeds goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Overnachten doe je in één van de vele ho(s)tels, B&B’s of campings onderweg. Een uitgebreid aanbod aan cafés, picknickzones, resto’s en supermarkten zorgt ervoor dat je niets tekort komt onderweg.

Een vereiste om vlot te kunnen longboarden is dat de ondergrond zo hard mogelijk is. Daarom effent een longboard dan ook het pad voor inline skates, steps en fietsers. Dit maakt de trips en etappes in deze gids uitermate geschikt voor het gebruik van deze transportmiddelen. 

BESTEL DEEL 1 VAN DE REISGIDS HIER

De opbrengst van deel 1 van deze gids gaat integraal naar de organisatie van het festival Brakrock in Duffel. Wees er snel bij want er zijn slechts 10 exemplaren over. Een andere mogelijkheid is om de gids te bestellen via Standaard Boekhandel. Vanwege de goede feedback wordt een nieuwe versie met nieuw kaartmateriaal, updates en nieuwe routes verwacht in 2023 of in het voorjaar van 2024