SKATE IN LIER

Ontdek deze verborgen en smakelijke parel aan de samenvloeiing van Grote en Kleine Nete.  ‘Lierke Plezierke’ is door groen omringt en telt enkele Unesco werelderfgoed sites, zoals het Begijnhof, Zimmertoren en St. Gummaruskerk.

LEKKER

Pizza Al Taglio (Grote Markt 1) – pizza’s aan het water

Bar Muza (Gasthuisvest 52) – in het groen achter de St.Gummaruskerk

Café ’t Goed Voorbeeld (Koning-Albertstraat 8)

Bakkerij Siebens – Vrancx  (Berlarij 100) – Liers Vlaaike

historisch STADSCENTRUM

De imposante St. Gummaruskerk domineert de Lierse ‘skyline’. De Grote Markt, Eikelstraat en vooral het Zimmerplein zijn overgoten met vele gezellige terrasjes.

ZIMMERTOREN MET JUBELKLOK

Unieke klokkentoren op het Zimmerplein. Het flankerende Zimmermuseum is gewijd aan het levenswerk van Louis Zimmer.

BEGIJNHOF

Kuier rustgevend rond in de middeleeuwse straatjes rondom de centraal gelegen kerk. Het begijnhof dateert uit de 13e eeuw en voelt aan als een ommuurd dorpje middenin de stad.

FELIX TIMMERMANS

Autodidact die bekend is van de roman Pallieter, een ode aan het leven.  Standbeelden van Felix vind je verspreid over de stad terug.

GROENE STADSVEST

Deze van oorsprong 15e eeuwse stadsomwalling is nu een groene gordel rond het centrum. Je passeert o.a. de Sionbrug waar Kleine en Grote Nete samenvloeien.

streekgerechten

Het calorierijke Liers Vlaaike, op basis van kandijstroop en vier kruiden, bestaat al 300 jaar. Het is hiermee één van de oudste  streekgebakjes uit de provincie Antwerpen.

TRANSPORT

Aankomen doe je op de vest in Lier ter hoogte van het stadspark (Leuvensevest) aan k05. Het centrum bereik je door de Netelaan naar het noorden in te skaten.

Vanuit Lier vertrekken er vele mooie trips. Ontdek er hier binnenkort alles over.