SKATE IN hasselt

Welkom in deze kleine en veelzijdige provinciehoofdstad met veel musea, groen en winkelmogelijkheden. De grootste stad van Limburg is autoluw en super compact binnenin een groene ringboulevard. Het is de stad bij uitstek om lekker te eten en de Hasseltse specialiteit jenever te proeven. Het is absoluut een stad die naar meer smaakt!

LEKKER

Pizzeria That’s Amore (Lombaardstraat 14)

Sladerij (Havermarkt 39 bus 2)

Lunchcafé De Refter (Maastrichterstraat 92)

Wokrestaurant Tasty Bowl (Fruitmarkt 34)

historische binnenstad

De Grote Markt is het kloppend hart van de historische binnenstad met de grootste densiteit aan terrasjes en restaurants.

hoofdstad van de jenever en van de smaak

Kom alles te weten over jenever (witteke) in het Nationaal Jenevermuseum dat gevestigd is in een voormalige kloosterhoeve. Vul zeker een glaasje met jenever uit de jeneverfontein tijdens de Jeneverfeesten. Een andere typische Hasseltse smaak is die van de speculoos.

MODE

Groot en breed winkelaanbod in de binnenstad.

street art

Ontdek meer dan 80 graffiti en street art – werken via de app ‘Street Art Cities’. Passeer afgelegen werken aan de Hasseltse kanaalzone en in de woonwijk Runkst.

groene boulevard

Groene ring rondom de stad met rustbankjes.

TRANSPORT

Aankomen doe je in het centrum van Hasselt aan de westelijke binnenring (k96). Van hieruit is het een korte wandeling naar het compacte stadscentrum binnenin de groene (ring)boulevard.

Vanuit Hasselt vertrekken er vele mooie trips. Ontdek er hier binnenkort alles over.